Assortiment 99.: de eerste milieuvriendelijke pleisters

Binnenafwerking

Professionele kwaliteit, ook voor de doe-het-zelver ... het Franse merk SEMIN biedt een uitgebreid assortiment pleisters en lijmen die het werk eenvoudiger maken en tijd besparen. Daar komt nu een extra troef bovenop: met het assortiment 99. brengt het de eerste milieuvriendelijke pleisters op de markt.

Fethi Beni Amor, country manager SEMIN België en Nederland, vertelt wat het product zo uniek maakt en hoe je assortiment 99. kan toepassen.

Afbeelding

SEMIN gamma 99.: exclusief in de sector

Fethi: “Al sinds het ontstaan maakt innovatie deel uit van het dna van SEMIN. Zowel in het ontwikkelen van oplossingen met meer gebruiksgemak en tijdsbesparing, als in het introduceren van nieuwigheden die goed doen voor ons milieu. Zo lanceerden we als eerste in de sector het 99.-assortiment, een gamma van vier verschillende pleisters die voor meer dan 99 % uit grondstoffen van natuurlijke oorsprong bestaan. Het is vooral bedoeld voor professionals of gebruikers die 100 % ecofriendly willen werken: werken ze met een verf met een eco-label, dan moeten ze ook voor milieuvriendelijk pleisterwerk kunnen kiezen om het duurzame plaatje compleet te maken.”

Wat maakt 99. zo milieuvriendelijk?

Fethi: “Voor het 99.-pleistergamma heeft SEMIN de synthetische harsen op basis van aardolie vervangen door natuurlijke grondstoffen zoals natuurlijk gips, marmerpoeder, cellulose, aardappelzetmeel en maïszetmeel. De samenstelling bestaat uit maar liefst 99,9 % natuurlijke grondstoffen, de resterende 0,10 % is cellulose-ether, een natuurlijk product dat chemisch verwerkt is voordat het aan onze mix wordt toegevoegd. Maar duurzaamheid zit niet alleen in onze producten zelf, ook gaat SEMIN voluit voor de korte keten. Alle grondstoffen zijn afkomstig van leveranciers die zich binnen een straal van max. 150 kilometer van onze productiesite bevinden, zo besparen we op transport én zorgen we voor een kleinere CO2-uitstoot.”

Wat zijn de belangrijkste voordelen van 99.?

Fethi: “De 99.-pleisters zijn niet alleen goed in hun samenstelling, ook doen ze goed voor gebruikers én bewoners. Door de milieuvriendelijke en natuurlijke samenstelling verminderen de pleisters de luchtvervuiling aanzienlijk, al vanaf het moment dat het product wordt aangebracht. De resultaten spreken voor zich: er is 10 keer minder uitstoot van vluchtige organische stoffen bij het aanbrengen en 500 keer minder na 28 dagen in vergelijking met een coating met A+-classificatie.”

Wat zijn vluchtige organische stoffen precies?

Fethi: “Vluchtige organische stoffen of VOS’s zijn chemicaliën die gemakkelijk verdampen bij normale kamertemperaturen en druk. Ze creëren luchtverontreiniging binnenshuis en veroorzaken vaak geuroverlast of irritatie aan ogen en/of longen. Deze stoffen komen voor in verschillende bouwmaterialen en -producten zoals verf, oplosmiddel, vernis en coatings.

Voorbeeld: de hoeveelheid PFOS in de pleisters uit het 99.-assortiment ligt na 24 uur ruim onder de A+ grenswaarde (<1000µg/m3), een groot verschil met pleisters uit het klassieke assortiment waar na 28 dagen nog steeds de 800µg/m3 aanwezig is.

Gebruik je 99., dan zijn de VOS-emissies na 3 dagen vrijwel nul en hebben de bewoners geen last van irritatie, longproblemen of hoofdpijn. Om die reden worden de 99.-pleisters sterk aanbevolen in gebouwen waar zich veel kwetsbare mensen bevinden. Denk aan scholen, kinderopvangverblijven of ook centra voor personen met astma.” 

Afbeelding

En wat zijn de voordelen voor de professional?

Fethi: “Alle pleisters uit het 99.-gamma zijn technisch net zo effectief als traditionele pleisters. Zelfs zonder kunsthars. Bovendien is er keuze uit 4 verschillende pleisters:

  • SEMIN 99. vullende pleister: effectief op een groot aantal ondergronden voor wanden en plafonds. Percentage natuurlijke grondstoffen: 99,2 %
  • SEMIN 99. egalisatiepleister: makkelijk aan te brengen op diverse ondergronden, met de hand of pleistermes. Percentage natuurlijke grondstoffen: 99,9 %
  • SEMIN 99. multifunctionele pleister: alles-in-één en milieuvriendelijke oplossing voor handmatig gebruik. Percentage natuurlijke grondstoffen: 99,3 %
  • SEMIN 99. voegplamuur voor gipsplaten CE78 4H: geschikt voor alle soorten gipsplaten met of zonder isolatie. Percentage natuurlijke grondstoffen: 99,7 %”

Wil je 100 % milieuvriendelijk plamuren? Kom naar je dichtstbijzijnde YouBuild-vestiging en vraag advies aan onze medewerkers.

“Eén naam, één merk, één familie: YouBuild staat nu nóg dichter bij de klant.”

Lees meer

Knauf Pocket Kit: innovatief all-in-one schuifdeursysteem

Lees meer