Gevelstenen, tuintegels en kasseien van MBI: een duurzame keuze

Buitenafwerking

Gevelbekleding en buitenafwerking. Het zijn twee assortimenten waarvoor je heel wat inspiratie kan opdoen bij YouBuild. Kleuren, materialen en merken vind je in overvloed in onze vestigingen. Daarom zetten we in deze blog een aantal blikvangers uit het gamma van MBI in de kijker. 

MBI is een ijzersterk familiebedrijf met volgend jaar tachtig jaar op de teller. Naast marktleider in de productie van betonnen bestratingsmaterialen en gevelbekleding importeert dit Nederlandse bedrijf ook keramische binnen- en buitentegels uit Italië.

Aan de basis van het succes van MBI ligt het ‘Steenmeesterschap’, of de diepgaande kennis van steenachtige materialen zoals beton en keramiek. Dat heeft onder meer geleid tot de uitvinding van GeoSteen: betontegels met een luxueuze uitstraling en een hoogwaardige, kleurechte toplaag. Deze heeft een langere kleurvastheid dan traditionele betonsteen en biedt betere functionele eigenschappen dan natuursteen. Met BasicSteen biedt MBI daarnaast ook meer betaalbare betontegels met een gepigmenteerde toplaag en waterpasserende klinkers aan.

previous item
next item
Afbeelding
MBI BasicSteen terrastegel Venta Coal
Afbeelding
MBI GeoSteen sierklinkers
Afbeelding
MBI BasicSteen Mystic Mountain terrastegel
Afbeelding
MBI GeoSteen sierbestrating Alivo Elba
Afbeelding
MBI GeoSteen siersteen Sepia Brown

Betaalbare tuintegels met langdurige bescherming

Trippel T is een innovatieve en duurzame BasicSteen buitentegel. Met een Protection Plus factor 25 heeft deze terrastegel namelijk een dubbele beschermingslaag en een subtiele glans. Bovendien is hij eenvoudig te reinigen. Dankzij de unieke Inuancia-nuanceringstechnologie is deze tegel verkrijgbaar in zeven trendy, wolkachtige kleuren. En dan is er nog Footcomfort, waardoor het oppervlak van de tegels aangenaam zacht aanvoelt als je er zonder schoenen op loopt. De dikkere 2Drive-variant is ook geschikt voor de oprit.

Imitatiekasseien met sterkere troeven dan het origineel

Kasseistenen ademen historische charme en hebben een ambachtelijke uitstraling. De betonnen kasseistenen van MBI zijn bovendien waterdoorlatend en dus ideaal voor de oprit. Doordat ze al in verband worden geproduceerd, zijn ze ook nog eens eenvoudig te leggen.

Het unieke aan deze kasseistenen is de uitstekende bescherming dankzij de Protection Plus factor 25. Bovendien behoren deze imitatiekasseien tot het GeoSteen-gamma. Dat betekent: een hoogwaardige toplaag op basis van kleurechte natuurlijke materialen. Voor een bestrating die de tand des tijds moeiteloos doorstaat en daarnaast onderhoudsvriendelijk is.

Afbeelding
MBI GeoSteen kasseien

Strakke buitentegels voor een stralend terras

De GeoCorso is een extra duurzame GeoSteen met Protection Plus factor 40 én Footcomfort. Deze strakke tuintegel is gemaakt om weer en wind te doorstaan. De beschermende toplaag laat wijnvlekken, zout, ketchupsaus of bakvetten zelfs weinig tot geen kans. Beschikbaar in negen kleuren mét wolkeffect, dankzij de Inuancia-technologie uit de fabriek waar ook Trippel T wordt gemaakt. De 2Drive-versie van 6 centimeter dik is geschikt voor – zwaarder belaste – opritten.

Op zoek naar een terrastegel met een extra touch? De Brezza-versie van de GeoCorso heeft een geborstelde quartztextuur. Deze is lichtgolvend, niet te diep en onmiskenbaar natuurlijk.

Kan ik een klinker kopen?

De nieuwe Citta Klimata geeft waterpasserende bestrating een nieuwe dimensie. Deze ogenschijnlijk natuurlijk afgeronde klinkers zitten onder de oppervlakte vast aan elkaar. Met hun GeoSteen-toplaag zijn ze dus niet alleen kleurvast en duurzaam, ze zijn ook eenvoudig te verwerken. Met twee formaten – 60x60x10 en 60x60x40 – ideaal voor waterbeheer, groene bestrating, opritten, tuinpaden en parkeervakken.

Voor opritten en parkings met de grootste belasting zijn de waterpasserende dikformaat klinkers de beste optie. Met hun dikte van 8 centimeter en hun Protection Plus factor 25 zijn ze zowel zwaar belastbaar, kleurvast en eenvoudig te reinigen.

previous item
next item
Afbeelding
MBI grijze afgeronde klinkers Citta Klimata
Afbeelding
MBI realisatie afgeronde klinkers Citta Klimata
Afbeelding
MBI detail van afgeronde klinkers Citta Klimata

Trendy gevelstrips als gevelbekleding

Op zoek naar een gevelsteen die extra lang, smal en stijlvol is? En die ook nog eens bestaat in een waaier aan kleuren, formaten en texturen? Maak kennis met de GeoStylistix-gevelstrips. Door het atypische langformaat creëer je een bijzonder lijnenspel voor de gevel. Je combineert daarbij de voordelen van beton met de esthetische kwaliteiten en de uitstraling van natuursteen. Deze steenstrips zijn zeer compatibel met dunne voegen en bestaan zowel met een vlakke als een geprofileerde toplaag.

previous item
next item
Afbeelding
MBI Betonstrips voor gevel in verschillende kleuren
Afbeelding
MBI GeoStylistix steenstrips Shaded Charcoal
Afbeelding
MBI GeoStylistix villa
Afbeelding
Woning met MBI steenstrips als gevelbekleding
Afbeelding
MBI GeoStylistix steenstrips voor afdak

Gevelstenen met een ruw kantje

De ROX-gevelstenen van MBI zijn uniek. Ze harden namelijk verschillende weken uit en worden daarna gebroken. Het zorgt voor een grillig oppervlak, waardoor elke steen er anders uitziet. Levendig ook, want in het breukvlak kan je de marmers zien schitteren. Het bijzondere productieproces maakt deze gevelstenen bestand tegen regen, vocht en vuil, zonder dat je ze hoeft te impregneren.

previous item
next item
Afbeelding
MBI gevelsteen Rox
Afbeelding
MBI gevelsteen Rox in detail
Afbeelding
MBI gevelsteen Rox in het grijs in detail

Gevelbekleding nodig?

Wil je met je eigen ogen de gevelbekleding van MBI zien? Voelen aan de gevelstrips en gevelstenen? Kom ze bekijken in onze vestigingen.

Rectilom® gefreesde betonblokken voor verlijming: nieuw en uniek in België!

Lees meer

NIEUW: revolutionair spuitlijmsysteem van Rectavit

Lees meer