Dakbedekking

Afbeelding
Bouwadvies

Soorten dakbedekking

Of je nu je woning renoveert of een compleet nieuw huis bouwt, de keuze in dakbedekking is heel belangrijk. Zo bescherm je een woning namelijk tegen de weerselementen, en bovendien bepaal je zo de afwerking van de woning. Maar er zijn zoveel soorten dakbedekking, voor hellende en voor platte daken. De keuze is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere waarvoor je dakbedekking wil. Voor je plat dak, tuinhuis of veranda? Kies uit een ruim aanbod van dakbedekkingen, en laat je daarnaast adviseren over dakisolatie en het plaatsen van een onderdak.

Afbeelding
Dakbedekking

Voor hellend dak

Er bestaan verschillende soorten dakbedekkingen voor hellende daken: dakpannen, leien, dakplaten, metalen dak.

 • Dakpannen: Dakpannen zijn al jaren een erg populaire en relatief goedkope dakbedekking. Er bestaan twee soorten dakpannen: betonnen en terracotta. Betonnen dakpannen zijn goedkoper en sneller te plaatsen, maar zijn ook gevoeliger voor mos. Terracotta dakpannen zijn dus duurder en hebben een langere levensduur, maar ook een meer authentieke look.
   
 • Leien dak: Leien dakbedekking wordt al eeuwen gebruikt. Het vormt een duurzaam dak, en bestaat in verschillende kleuren en stijlen waardoor het ook een originele look kan geven aan de woning. Er bestaan twee soorten leien: natuurleien en kunstleien. Natuurleien werden vroeger meer gebruikt, maar de laatste jaren worden kunstleien steeds populairder. Natuurleien gaan een leven lang mee, maar kunstleien zijn goedkoper en je kan er creatiever mee omgaan.
   
 • Metalen dakplaten: Dakplaten zijn de goedkoopste dakbedekking die je kan vinden en daarom zijn ze ook populair. De platen zijn makkelijk en snel te plaatsen en bestaan in drie stijlen: traditionele golfplaten, dakplaten met trapeziumprofiel en dakpanplaten. De metalen dakpanplaten bestaan in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen, waardoor je zelf de afwerking van de woning kan kiezen. 
Afbeelding
Dakbedekking

Voor platte daken

Dakbedekking voor platte daken nodig? Kies uit verschillende mogelijkheden:

 • EPDM dakbedekking: EPDM is een waterdicht materiaal dat elastisch is en daarom minder snel scheurt en vervormt dan andere soorten dakbedekkingen voor platte daken. Daarom is het ook geschikt als ondergrond voor groendaken. Het vereist bijna geen onderhoud en is heel erg duurzaam. Bovendien is het UV-bestendig, en kan je dankzij de stabiliteit van EPDM na de plaatsing op het dak lopen.
   
 • Dakkoepel: Dakkoepels worden gebruikt op platte daken om meer licht toe te laten in de woning. Ze bestaan in verschillende afwerkingen, afhankelijk van het gekozen materiaal en vorm. Qua materiaal zijn er drie keuzes: acrylaat, polycarbonaat en glas. Deze drie verschillen van elkaar door hun sterkte en doorzichtigheid. Je kan voor een creatieve afwerking zorgen dankzij de verschillende vormen: vlak, rond, piramide, vierkant of rechthoekig. 
   
 • Sandwichpanelen dak: Sandwichpanelen zijn eigenlijk geïsoleerde dakpanelen die als isolatiemateriaal worden gebruikt. Ze heten sandwichpanelen omdat het isolatiemateriaal tussen twee panelen in wordt gedrukt, zoals in een sandwich. Vaak wordt deze soort dakbedekking op industriële gebouwen gebruikt, zoals loodsen. Toch zijn ze ook interessant voor woningen.
Afbeelding
Service

Levering op de werf

Geen tijd om naar een van onze vestigingen te komen? Vraag een levering op de werf, met ruim 35 vrachtwagens leveren we waar en wanneer je dat wil. Overal in België. 

YouBuild, professionele bouwmaterialen voor elk project

Image
Vrachtwagen

Levering op de werf

We leveren je bestelling waar en wanneer je dat wil. Overal in België.

Image
Handen

Een pak leveranciers

Kies in ons ruwbouwassortiment uit een ruime selectie aan leveranciers.

Image
Producten

Alle afmetingen beschikbaar

Bewapening of betonelementen, wij leveren alle afmetingen volgens plan.

Image
Afvalcontainer

Natuurlijke producten

Ruim aanbod natuurlijke producten zoals beton, baksteen, natuursteen enz.