Dakkoepels

Een dakkoepel is altijd een goed idee. Het zorgt voor extra daglicht en is een oplossing waar bijvoorbeeld geen ramen in de muren mogelijk zijn. Dakkoepels bestaan in allerlei vormen en materialen met elk hun specifieke eigenschappen.

Polycarbonaat dakkoepels

De eerste optie is polycarbonaat. Een zeer sterke optie. Letterlijk, want dit materiaal is tot 250 keer zo sterk als glas. Daardoor is het quasi onbreekbaar en dus perfect bestand tegen extreme weersomstandigheden. Naar opwarming toe bestaan er uitvoeringen met een hittewerende laag. In koudere tijden zit je ook goed, dankzij de uitstekende isolerende eigenschap van dit soort dakkoepel.

Acrylaat dakkoepels

Een tweede vaak gekozen soort is acrylaat, of beter bekend als plexiglas. Dit materiaal is nog steeds zeer stevig (10 tot 15 keer sterker dan glas), maar wat minder sterk dan polycarbonaat. Daardoor is het wel goedkoper. Ook dit materiaal is UV-bestendig. Deze dakkoepels hebben we in zowel doorzichtige als opale uitvoering.

Glazen dakkoepels

De derde optie is een glazen dakkoepel. Hierbij krijg je meer isolatie en minder geluid, ten opzichte van de andere opties. Wie meer van design en een strakke look houdt, zal ook meer zijn gading vinden bij een glazen dakkoepel. Je betaalt voor de uitstekende kwaliteit, want dit is de duurste optie.

Verder zijn er ook nog hybride koepels die glas en kunststof combineren.

Professioneel advies

Heb je vragen over metalen dakkoepels? Of wil je weten hoe je dit combineert met dakbedekking? Kom langs bij een vestiging in jouw buurt of contacteer ons even.