Soorten gevelbekleding : dé keuze voor het uiterlijk van je huis

Of je nu renoveert of een volledig nieuwe woning bouwt, de keuze van de gevelbekleding is altijd heel belangrijk. Je werkt er namelijk de woning mee af. Bovendien is er veel keuze: verschillende soorten gevelsteen, hout, composiet, pleisterwerk en vezelcementplaten. De gevelsteen is en blijft al jaren dé favoriet, maar ons assortiment gevelbekleding bevat veel andere mogelijkheden. Kies voor jouw favoriete type afwerking en geef zo je woning de look die je wil.

Benieuwd welke soorten gevelbekleding wij in ons gamma hebben? Hieronder staan ze allemaal op een rijtje.

De gevelsteen

Er bestaan honderden verschillende gevelstenen met uiteenlopende kleuren, texturen en stijlen. De veelzijdigheid van de gevelsteen maakt het de perfecte afwerking voor elk project. Zo kan je je woning een esthetische, duurzame en trendy look geven als je deze gevelbekleding kiest.

De gevelsteen biedt een enorme flexibiliteit: je kan er perfect hoeken mee maken of improviseren met andere vormen. Bovendien kan deze soort gevelbekleding gerecycleerd of hergebruikt worden bij sloping, dus is het ook een milieuvriendelijke keuze. Het is dus geen wonder dat het al jaren de favoriete gevelbekleding van de Vlaming is.

Lees meer over de gevelsteen.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is een milieuvriendelijk alternatief met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is bovendien makkelijk te installeren en heeft een lange levensduur. Maar pas op, er bestaan ook vele verschillende soorten houten gevelbekleding. Elke houtsoort zorgt voor een andere kleur en een andere densiteit, wat de houten gevelbekleding meer of minder gevoelig maakt.

Dit type gevelbekleding kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden, afhankelijk van welke afwerking je voor jouw gevel wenst.

Lees meer over houten gevelbekleding.

PVC gevelbekleding

PVC gevelbekleding is goedkoper dan hout of gevelsteen en is ook makkelijk bewerkbaar. Bovendien bestaat het in veel uiteenlopende kleuren en vormen, waardoor je jouw woning een persoonlijke afwerking kan geven. Je kan kiezen voor hout- of steenimitatie, of je kan zelfs een motief laten zetten op dit type gevelbekleding. De mogelijkheden zijn oneindig, laat je creativiteit dus de vrije loop.

PVC gevelbekleding is duurzaam, heeft weinig onderhoud nodig en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook daarom is het een populaire soort gevelbekleding.

Lees meer over PVC gevelbekleding

Crepi-gevel

Crepi is een soort gevelbepleistering gemaakt van cement en zand. Crepi komt in België veel vaker voor dan PVC. Na de gevelstenen is dit de 2e meest gebruikte gevelbekleding. De crepi-gevel is misschien ook een goed idee als je een creatieve afwerking wil. Met crepi geef je namelijk een gevel een unieke of opvallende look, want dit type gevelbekleding bestaat in bijna alle mogelijke kleuren.

Vezelcementplaten

Vezelcementplaten staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een goede oplossing voor zowel nieuwbouw als renovaties, met lange levensduur en weinig onderhoud. Cementvezelplaten bestaan in allerlei vormen, prints en reliëfstructuren. Daarom is deze gevelbekleding ook een geliefd materiaal om een gebouw dat tikkeltje extra karakter te geven.

Keuze gemaakt?

Wanneer je je keuze gemaakt hebt moet je ook denken aan de beste isolatie voor jouw gevel, omdat er meerdere mogelijkheden zijn. We raden je ook aan om aandacht te schenken aan gevelonderhoud en -reiniging voor een meer duurzame gevel.  

Professioneel advies

Heb je vragen over de soorten gevelbekleding? Kom langs bij een vestiging in jouw buurt of contacteer ons even. Laat je adviseren door onze medewerkers en ontdek alle mogelijkheden die gevelbekleding biedt voor je bouwproject.