Afbeelding

Houtsoorten

Hout is één van de populairste bouwmaterialen. En dat is volkomen terecht, want de mogelijkheden zijn enorm. Zowel voor binnen als buiten. Op zoek naar hout? Dan zit je bij ons goed. Bij YouBuild hebben we een grote keuze aan allerlei soorten hout, voor diverse toepassingen. Want met hout kan je veel kanten op.

Afbeelding

Soorten hout

Welk soort hout je ook zoekt, we kunnen je vast en zeker helpen. Denk aan houtsoorten voor buiten, harde houtsoorten of voor wie iets specialer zoekt: de aziatische houtsoort.

Maar hoe zie je het bos nog door de bomen? Geen zorgen, bij YouBuild zit je goed. Laat je grondig adviseren in één van onze vestigingen. Welk project je ook voor ogen hebt, bij ons vind je net die soort hout die je nodig hebt.

Hout is vaak heel duidelijk zichtbaar. Denk aan een houten vloer, een terras in hout, houten gevelbekleding of een tuinafsluiting. Dit bouwmateriaal kan echter ook soms onzichtbaar zijn, maar daarom niet minder belangrijk, integendeel! Denk hierbij aan houten skeletbouw, dwarsbalken, dakbeschot latten, …

Afbeelding

Platen

In de bouw- en afwerkingssector zijn houten platen een onmisbaar product voor eender welke toepassing. Daarom zorgen wij er voor dat onze voorraad platen altijd op peil blijft. Daarbij kan je kiezen tussen een breed gamma: massief hout, OSB platen, multiplex en vezelplaten, etc.

Afbeelding

Constructiehout

Constructiehout is uiteraard onmisbaar. In ons gamma vind je alle afmetingen of lengtes van balken, dwarsbalken, dakbeschot latten, … Kies zelf of je voor niet behandeld of geschaafd (CLS en SLS) gaat.

Afbeelding

Parket

Parket geeft een interieur iets extra’s en is terug van nooit weggeweest. Om aan de grote vraag te voldoen, bieden we een breed pallet aan parketvloeren aan. Verschillende soorten, diktes en kleuren. Massief, samengesteld of gelaagd. Telkens kwalitatief materiaal, ontdek ze allemaal in één van onze vestigingen.

Afbeelding

Gevelbekleding

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor je gevelbekleding. Het springt sterk in het oog en het materiaal moet bovendien bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden.

Voor houten gevelbekleding kies je dus beter voor sterk en kwalitatief materiaal. Lork en ceder zijn populair, maar denk zeker ook eens aan verrassende houtsoorten als grenen, Douglasspar, gewone spar en enkele exotische soorten. Die kan je zowel ruw als thermisch behandeld verkrijgen.

Afbeelding

Hout voor de tuin

Hout is een uitstekende keuze voor een terrasvloer of een tuinafsluiting of houten schutting. Het geeft de tuin een natuurlijke look, mooi meegenomen dus! De keuze is groot met populaire houtsoorten als ipé, cumaru of massaranduba. Maar kies gerust ook voor lokale uitdagers als de Douglasspar, gewone spar of de lork.

Afbeelding

Professioneel advies

Heb je vragen over de soorten hout die we in ons gamma hebben? Kom langs bij een vestiging in jouw buurt of contacteer ons. Laat je adviseren door onze medewerkers en ontdek de mogelijkheden die hout biedt voor jouw project.