Houten schuttingen

Met een houten schutting sluit je niet alleen je tuin af, maar voeg je ook karakter toe. Zo wordt het nóg aangenamer vertoeven bij een zomerse barbecue of een gezellige winterse avond.

Afbeelding

Schutting hout

Een houten schutting heeft tal van voordelen. De meest vanzelfsprekende is dat je er je tuin mee afsluit. Maak je dus geen zorgen meer over rondlopende huisdieren of kinderen. Op vlak van privacy boek je ook grote winst, zonder dat je tuin aan karakter verliest.

Integendeel, want een houten tuinafsluiting heeft een natuurlijke uitstraling en biedt net dat tikkeltje meer: karakter, charme en gezelligheid. Een schutting in hout sluit ook perfect aan bij bloemen, planten of een houten vloer op je terras. Als je wil, kan je de schutting zelfs beschilderen of decoreren met klimplanten, een schilderij, etc…

Afbeelding

Makkelijk

De plaatsing van een houten schutting gaat heel vlot en kan op verschillende manieren. Vaak wordt echter gekozen voor een houten schutting met betonpalen. Maar kies gerust waar je jezelf comfortabel bij voelt.

Een tuin is om van te genieten. Maak je dus geen zorgen over een jaarlijks groot onderhoud, want houten schuttingen hebben weinig nazorg nodig.

Afbeelding

Veel keuze

Met een houten schutting kan je veel kanten uit. Van strak tot modern of sierlijk, in verschillende houtsoorten. Een vaak gekozen optie is de kastanje uitstraling. Makkelijk te installeren en vrij goedkoop.

Hardhout is dan weer zeer stevig en gaat jaren mee, zonder dat er behandeling nodig is. Wil je een nog natuurlijkere look? Ga dan voor een gevlochten tuinscherm uit wilgenhout of hazelaar.

Tenslotte is geïmpregneerd hout sowieso een goed idee, omdat het beter beschermt tegen insecten en de weersomstandigheden.

Professioneel advies

Heb je vragen over houten schuttingen? Laat je adviseren door onze medewerkers in één van onze vestigingen of contacteer ons.