Pipelife: de revolutie in afvoersystemen

Ruwbouw

Op zoek naar een geluidsdichte binnenriolering? Zoek niet verder, Master3Plus van Pipelife is een grensverleggend PP binnenrioleringssysteem dat elke uitdaging op het vlak van bouw en constructie aangaat. Stiller, sterker én sneller ... laat je overtuigen door alle voordelen en leg efficiënt een nieuw afvoersysteem aan.

Pipelife, toonaangevend fabrikant van kunststof leidingsystemen

Pipelife is één van de grootste producenten van PP, PVC en PE leidingsystemen in Europa. Het bedrijf maakt sinds enkele jaren deel uit van de Wienerberger-groep en is actief in 25 landen. Vanuit de productievestiging in Kalmthout produceert het een volledig assortiment leidingsystemen voor toepassingen met (regen)water, nutsvoorzieningen, elektro en afvalwater.

Afbeelding

Waarom is het Master3Plus-systeem zo aantrekkelijk?

Dirk Badin, Account Manager INFRA regio Brussel-Wallonië en Luxemburg, geeft advies en tips over Master3Plus.


D.B: “In de meeste gezinswoningen bevinden de badkamer en het toilet zich op de bovenverdieping, wat betekent dat ze voor geluidsoverlast kunnen zorgen in de lager gelegen woonruimte. Met het Master3Plus-systeem kan het geluidsniveau met 19 decibel verminderd worden, zonder extra te hoeven investeren in geluidsabsorberende materialen of constructies. De lijst met voordelen is indrukwekkend:

  • Sterk: de buitenste laag van PP-CO biedt uitstekende slagvastheid, zelfs bij lage temperaturen
  • Robuust: de met mineralen verrijkte tussenlaag zorgt voor een hoge mate van stijfheid
  • UV-bestendig
  • Eenvoudige installatie: koppelingsysteem zonder lijm en minder afval
  • Arbeidsbesparing: de uiteindelijke prijs kan gelijk zijn, maar met een interessanter product
  • Betere afdichting dankzij dubbele verbindingen
  • Geluidsarm: dankzij de akoestische witte binnenlaag van PP wordt het geluid van de afvoer maximaal verminderd (-19 dB)"

Wanneer of waar kan Master3Plus toegepast worden?

D.B: "Het heeft vele voordelen om het hele leidingsysteem van PIPELIFE te gebruiken in nieuwe constructies. Maar ook bij renovaties of reparaties biedt het systeem veel flexibiliteit en de mogelijkheid om de woning aan te passen aan jouw wensen. Het is compatibel met PVC-lijmleidingen van dezelfde diameter, dus je kan gemakkelijk renoveren of repareren. Bijvoorbeeld: stel dat je een wasmachine naast jouw wastafel wil plaatsen. Met een Y-stuk, een verloopstuk en een stuk buis kan je deze aansluiten op de bestaande afvoer. Je snijdt een deel van de afvoerbuis af, bevestigt het Y-stuk aan de ene kant en maakt de verbinding met de rest van de afvoer met behulp van het verloopstuk en de buis. En dat is het! Omdat er geen lijm nodig is, kan je de buis in de hulpstukken schuiven om een perfecte pasvorm te garanderen."

Werkt het ‘stilte’ aspect alleen als het gehele systeem uit Master3Plus bestaat?

D.B: “Nee hoor, voor maximaal comfort is de hele leidinginstallatie natuurlijk in Master3Plus uitgevoerd. Maar het geluiddempende effect werkt waar de buis zich bevindt. Je kan het vergelijken met een tunnel op de snelweg: voor en na de tunnel hoor je het verkeer, maar zodra je in de tunnel bent, wordt het geluid gedempt of zelfs geëlimineerd. Hetzelfde geldt voor deze situatie.”

Afbeelding
Master 3 plus

Welke voordelen biedt Master3Plus ten opzichte van de concurrentie?

D.B: "In tegenstelling tot andere systemen, hoeven bij Master3Plus geen elementen gelijmd te worden. Onze buizen en hulpstukken zijn gemaakt van meerlaags polypropyleen (2 zwarte lagen en 1 witte akoestische laag). Ze zijn sterker en veel beter bestand tegen UV-straling dan PVC-buizen. Ons systeem is perfect compatibel met PVC-lijmleidingen van dezelfde diameter. Onze buizen zijn verkrijgbaar in lengtes van 3 en 5 meter en al onze hulpstukken zijn voorzien van een ‘vrouwelijke koppeling’, dus je hoeft alleen maar de gewenste maat af te snijden en aan te sluiten zoals je wilt. Minder verlies, herbruikbare onderdelen en een stille en gemakkelijke installatie."

Praktische tips?

D.B: “Ik merk dat velen vaak vasthouden aan oude gewoontes en terughoudend zijn om nieuwe technologieën of producten te gebruiken. Maar eenmaal ze ons systeem gebruikt hebben, zijn ze meteen overtuigd van de snelheid en efficiëntie. Bij PVC-lijmleidingen moet je uiteindelijk dubbel werk leveren, en als je een paar graden verkeerd zit of de verkeerde onderdelen gebruikt, is het moeilijk te herstellen omdat de lijm na 5 minuten z’n werk al doet. Bij Master3Plus is het veel simpeler: je schuift de hulpstukken in elkaar, je past de hellingen aan en wil de klant na afwerking toch iets veranderen, dan hoef je alleen maar het hulpstuk te verwijderen en te vervangen door een ander. In één eenvoudige en moeiteloze beweging. Flexibiliteit bij installatie wordt enorm gewaardeerd.”

Afbeelding
Pipelife stations hotel venlo

Conclusie

Bespaar tijd en geld dankzij Master3Plus, én verhoog het comfort in jouw nieuwbouw- en renovatieprojecten. Master3Plus biedt een uitstekende geluidsisolatie en garandeert een superieure pasvorm en dichtheid.

Meer weten? Vraag advies in jouw dichtstbijzijnde YouBuild-vestiging of neem een kijkje op www.pipelife.be.

Gevelstenen, tuintegels en kasseien van MBI: een duurzame keuze

Lees meer

Rectilom® gefreesde betonblokken voor verlijming: nieuw en uniek in België!

Lees meer