Terrastegels op tegeldragers: waarom?

Buitenafwerking

Een terras biedt een enorme meerwaarde aan een woning en is voor velen dus ook onmisbaar. Zeker wanneer het zonnetje schijnt, is het heerlijk vertoeven op je terras. En of je nu een terras met tegels of met houten planken verkiest, beiden worden op dezelfde manier geplaatst. Maar wat met een oneven ondergrond? Is een terras dan nog mogelijk? Met de tegeldragers van SOLIDOR leg je eenvoudig in elke omgeving een terras aan. Henri Dejans, business developer, geeft een woordje uitleg over de terrasdragers.

SOLIDOR is sinds 1978 de pionier in terrasdragers. Dankzij hun modulaire, esthetische en duurzame terrassystemen kenmerkt het bedrijf zich door (outdoor)oplossingen voor de installatie van terrassen op elk oppervlak. De terrasdragers bestaan uit onderhoudsvriendelijke en ecologisch verantwoorde materialen en zijn inzetbaar voor talloze situaties.

Verschillende soorten terrasdragers

Comfort

Comfort boven alles. En dat bewijzen de comfort terrasdragers van SOLIDOR. Het grote draagvlak zorgt ervoor dat de tegels minder vlug overhellen. Dankzij de uitwisselbaarheid van de onderdelen bestaat het uit een modulair en flexibel systeem. Zo heb je de keuze uit vaste en regelbare tegeldragers. De regelbare dragers kan je traploos afstellen vanaf 35 mm tot 1 m hoogte. Hierdoor is je ondergrond waterpas en sijpelt regenwater gemakkelijk door de voegen.

Premium

SOLIDOR kenmerkt zich met z’n innovatieve oplossingen en maximaal gebruiksgemak. En daarom bracht het bedrijf een tegeldrager op de markt met minimale afmetingen. Zo is de premium terrasdrager ideaal voor lage hoogtes. Het is verstelbaar vanaf 17 mm tot 1 m hoogte. Ook bevat de drager enkele functies die de installatie van elk terras vergemakkelijken. Een automatische hellingcorrectie tot 5 graden of een schroefdraad met eindblokkering behoren tot de mogelijkheden.

previous item
next item
Afbeelding
Comfort terrasdrager
Afbeelding
Premium terrasdrager

Waarom is het terrassysteem van SOLIDOR zo handig?

“Terrastegels worden vrijwel altijd los op de tegeldragers geplaatst. Hierdoor gebeurt de installatie vlot en kunnen herstellingen ook eenvoudig worden uitgevoerd. Bij extreme omstandigheden zoals stormweer kunnen de tegels opwaaien. Maar niet met de zelfklevende bovenplaat van SOLIDOR. We ontwikkelden met Sticksol een bovenplaat die windsnelheden van 10 Beaufort aankan en zo meer stabiliteit en stevigheid aan het terras biedt”, legt Henri Dejans uit.  

“Daarnaast worden de systemen in eigen productie gecreëerd en continu getest op stabiliteit, windbestendigheid en waterdoorlatendheid. Om de hoge afwerkingsgraad en kwaliteit te waarborgen bestaan de tegeldragers uit een steunoppervlak dat groter is dan 300 cm². Hierdoor zijn er geen scheurtjes mogelijk en wordt waterschade vermeden.”

Afbeelding

Voor elk type terras

“De meeste terrassen bestaan uit tegels, maar ook voor een houten terras hebben we een terrasdrager. Onze premium en comfort systemen met de bijhorende accessoires zoals bovenplaten zijn de perfecte oplossing voor elk terras. Omdat iedereen z’n eigen manier heeft om de houten planken te plaatsen, bieden de steunplaten 5 diverse montagemogelijkheden. Zo kan elke vakman met behulp van de terrasdrager efficiënt een terras in hout of met tegels aanleggen”, besluit Henri Dejans.

“Eén naam, één merk, één familie: YouBuild staat nu nóg dichter bij de klant.”

Lees meer

Knauf Pocket Kit: innovatief all-in-one schuifdeursysteem

Lees meer