Knauf Pocket Kit: innovatief all-in-one schuifdeursysteem

Binnenafwerking

Meer ruimte, minder moeite! Met het nieuwe Knauf Pocket Kit schuifdeursysteem werk je schuifdeuren volledig in de wand weg. Compact én esthetisch, deze ruimtebesparende all-in-one oplossing is makkelijk te gebruiken, snel en eenvoudig te installeren en aanpasbaar op maat van elke wens. 

Knauf, wereldwijde speler

Met meer dan 300 productiesites in 90 landen en op 5 verschillende continenten heeft Knauf maar liefst 40.000 jobs gecreëerd. Wereldwijd. Het bedrijf maakte van gips een onmisbaar materiaal binnen de afwerkingssector, en hoewel de gerenommeerde kant-en-klare pleisters een gevestigde waarde zijn, vindt Knauf zichzelf voortdurend uit om het zowel professionals als particulieren steeds makkelijker te maken.

Knauf Pocket Kit is zo’n innovatie. Denis Janssens, Product Manager voor droge afwerking bij Knauf, vertelt meer over alle voordelen van dit schuifdeursysteem.

previous item
next item
Afbeelding
Knauf pocket kit
Afbeelding
Knauf pocket kit

Wat is Knauf Pocket Kit?

D.J.: “Zoals je weet, evolueert de bouwsector voortdurend. Niet alleen op het vlak van duurzaamheid, ook wonen we steeds compacter en willen we het maximum uit elke ruimte halen. Redenen genoeg voor onze reseachers om een gepaste productoplossing te bieden.

Zo is Knauf Pocket Kit ontstaan: een brede én plaatsbesparende deuroplossing als antwoord op deze ruimtebeperkingen. Knauf Pocket Kit is een all-in-one oplossing die makkelijk te gebruiken is, snel en eenvoudig te installeren en aanpasbaar op maat. Met ‘Pocket’ verwijzen we naar het transportgemak, ‘Kit’ staat voor het complete systeem waarbij alles - behalve de deur zelf - inbegrepen is. Of je nu een houten of glazen deur wil installeren, alles kan.”

Neemt de vraag naar dergelijke systemen toe?

D.J.: “Zeker, de ruimte in zowel bedrijfspanden als woningen wordt steeds schaarser. Vierkante meters zijn kostbaar en duur, daarom zijn we van mening dat je ze maar beter optimaal kan gebruiken. Ga maar na: wil je een standaarddeur plaatsen, dan moet je natuurlijk voldoende vrij draaioppervlak hebben. Dat is soms een probleem. Ons Pocket Kit systeem maakt dit overbodig en biedt een pasklaar antwoord dat in elke omgeving op een duurzame manier kan ingezet worden. Tegelijk vergroot het de leefruimte aanzienlijk, een luxe die bij iedereen wel in de smaak valt.”

Welke voordelen biedt Knauf Pocket Kit?

D.J.: “Wanneer een klant een Pocket Kit uitpakt, zijn er geen onaangename verrassingen. Alle onderdelen die nodig zijn voor een ultramoderne installatie zitten in het pakket. Alles wordt voor het inpakken gecontroleerd. Bovendien worden de onderdelen van de Pocket regelmatig intern getest om een onberispelijke kwaliteit en betrouwbaarheid onder normale gebruiksomstandigheden te garanderen. Dankzij het gedetailleerde montageplan kunnen ook particulieren het systeem makkelijk installeren, we bundelden zelfs extra installatietips in een videotutorial op YouTube.

Naast het installatiecomfort, biedt Knauf Pocket Kit nog een pak andere voordelen:

  • Aanpasbaar: het systeem past zich aan alle schuifdeurpanelen en alle volledig glazen deuren aan. Dankzij zijn modulaire opbouw is het Pocket Kit concept personaliseerbaar en kunnen bepaalde opties toegevoegd worden aan een reeds geïnstalleerde deur.
  • Onzichtbaar: in combinatie met Knauf staanderwanden met frame gaat Knauf Pocket Kit perfect op in de dikte van de scheidingswand. Er is geen frame zichtbaar en het bevestigingsaccessoire verdwijnt in de spouw van de wand.
  • Combineerbaar: wil je een dubbele schuifdeur plaatsen? Geen probleem, koppel eenvoudigweg twee kits aan elkaar.
  • Stevig: gemaakt van uiterst stevig aluminium, immuun voor stof en vocht.
  • Compact: makkelijk te transporteren en neemt niet veel plaats in.
  • Geruisloos: de loopwagen met geïsoleerde kogellagers zorgt voor een perfecte en geruisloze schuifcapaciteit.

Extra tips: Knauf heeft accessoires die extra functies bieden: een schokdemper (soft close) om houten of glazen deuren zacht te openen of te sluiten. Bijkomende troeven zijn de snelle beschikbaarheid van reserveonderdelen én de profielen en panelen die nodig zijn voor het Pocket Kit systeem.”

Hoe duurzaam is het systeem?

D.J.: “Duurzaamheid zit ons in het bloed. Logisch dus dat ook Knauf Pocket Kit maar een kleine impact heeft op het milieu. Je kan het systeem bijvoorbeeld makkelijk demonteren en op een andere plaats opnieuw installeren. Dit biedt niet alleen financieel voordeel, ook zorgt het voor afvalbesparing. De Pocket is gemaakt van gegalvaniseerd aluminium en is volledig recycleerbaar.”

Afbeelding
Knauf pocket kit

Wat is het verschil tussen Pocket Kit Standaard en Special?

D.J.: “Heel eenvoudig, het is maatwerk. De standaardversie is geschikt voor deuren van 63 tot 98 cm breed en minder dan 2,12 m hoog. Hij is dus bruikbaar voor een profiel CW75 mm en voor deurpanelen tot 40 mm dik. Met de ‘special’ kan je een dubbele schuifdeur op maat installeren door twee speciale Pocket Kits te monteren, voor een afmeting tot 1m80 breed en 2m70 hoog. Dat laat veel ruimte voor creativiteit. Bovendien is de special-versie geschikt voor een houten deurdikte tot 65 mm. Voor grote deuren (die in het midden opengaan) bieden we een systeem voor gelijktijdige opening: zodra je de linkerkant opent, gaat ook de rechterkant open. We passen ons aan de eisen van de markt aan en luisteren naar nieuwe verzoeken/suggesties van gebruikers om ervoor te zorgen dat onze producten evolueren.”

Extra advies voor onze klanten?

D.J.: “Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten welke deur je wilt en wat de afmetingen zijn, want dit bepaalt het kozijn. Naast het montagegereedschap heb je een waterpas/laserwaterpas nodig om ervoor te zorgen dat de deur perfect waterpas staat en soepel glijdt.

Is de deur beschadigd of wil je het ontwerp veranderen? Vervangen is relatief eenvoudig. De deur wordt ofwel vastgeklemd met klemmen (glazen deur) of opgehangen, zodat hij gemakkelijk kan worden gedemonteerd.

We raden wel aan om de Pocket Kit of deur door een professional te laten installeren. Wil je meer informatie, neem dan contact op met een YouBuild-vestiging en krijg het juiste advies.”

Afbeelding
Knauf pocket kit

Welke innovaties staan nog op til?

D.J.: “Bij Knauf rusten we zelden op onze lauweren. We denken continu na over hoe we onze producten kunnen verbeteren, iets dat we bijvoorbeeld al deden met het ‘push to open’ mechanisme. Dit systeem maakt het makkelijk om de deur te openen wanneer ze vlak tegen de muur zit. Daarnaast organiseren we regelmatig Demo Days om professionals te inspireren met onze laatste nieuwigheden.”

“Eén naam, één merk, één familie: YouBuild staat nu nóg dichter bij de klant.”

Lees meer

Assortiment 99.: de eerste milieuvriendelijke pleisters

Lees meer