Een innovatie in renovatie

Binnenafwerking

Ontdek de magische combinatie van de XXs®-chape van Edilteco met de Lewis®-profielen van Reppel.

Je hebt een ruimte op overschot waar je een extra kamer zou kunnen van maken. Vaak droom je ervan hoe je die dan zou inrichten, maar telkens weer vrees je de nachtmerrie die de vloerwerken met zich zullen meebrengen.

Die tijd is vandaag voorbij!

Met de XXs®-chape van Edilteco en de LEWIS®-profielen van Reppel leg je in no time een lichte maar superstevige dekvloer voor je droomkamer.

XXs®-chape, licht maar stevig!

De eerste stap in de bevloering van een ruimte is het aanleggen van een egale ondergrond met chape. De klassieke chapelaag is doorgaans 4 cm dik, bij een zwevende dekvloer is dat 5 à 6 cm. Daar maakt XXs®-chape al een belangrijk verschil: met een dikte van slechts 1 cm maak je de ondergrond volledig gebruiksklaar. Qua ruimtebesparing betekent dit een revolutionair voordeel!

Afbeelding

Wat maakt XXs®-chape de beste keuze voor je ondergrond?

We vroegen aan Michel D’Hondt van Edilteco Benelux waar XXs®-chape concreet het verschil maakt.

Michel D’hondt: Het is echt een must bij elke renovatie, een geweldige stap vooruit! Naast zijn beperkte dikte is onze XXs®-chape 50% lichter dan traditionele dekvloeren. Door zijn lichte gewicht leent de chape zich perfect voor oude vloeren, gewelven en andere renovatiewerken aan oude gebouwen. Weet je, sommige klanten vertellen ons dat ze het gebruiken als egalisatie waar de dikte te beperkt is. Je kan er dus van uitgaan dat XXs®-chape talloze voordelen heeft, waarvan sommige onverwacht. 

Wat zijn dan de andere voordelen?

Michel D’hondt: Mocht ik een lijstje moeten opmaken, dan zou ik deze pluspunten noemen:

 1. Zijn beperkte dikte, omdat bij een hechtende chape een laag van 1 cm al volstaat, en je voor een zwevende chape al toekomt met 2 cm.
 2. Het lichte gewicht van het materiaal! Het kan makkelijk worden aangebracht voor oude beton- en houtvloeren zonder de onderliggende structuur te belasten.
 3. Het optimaliseert de geluidsisolatie, zeker wat contactgeluiden betreft. Denk bijvoorbeeld aan de hakjes van mevrouw of de delicate voetstappen van meneer, of aan het geluid van schuivende stoelen.
 4. De snelheid waarbij de dekvloer gebruiksklaar is. Na slechts 24u kan je al beginnen met betegelen.
 5. En tot slot de thermische meerwaarde. De polystyreenkorrels houden de warmte vast in de vloer, wat voor een aangenaam gevoel zorgt als je er blootsvoets of tijdens koude dagen over wandelt.
   

De perfecte profielen van Lewis®

Al meer dan 100 jaar vindt deze Engelse uitvinding zijn toepassing in de bouw - wat genoeg zegt over het bijzondere nut ervan. Voor wie niet bekend is met dit product: het Lewis® zwaluwstaartprofiel is een gegalvaniseerde staalprofiel die wordt gebruikt als permanente bekisting, wapening en versterking van betonnen vloeren (dun en licht op alle soorten dragende constructies).

Afbeelding
Lewis staalprofiel

Wat is er zo bijzonder aan deze stalen zwaluwstaartplaat?

We namen contact op met Jan Hofman van Reppel Bouwspecialiteiten B.V. om meer uitleg te vragen.

Jan Hofman: « De profielen van Lewis® zijn al sinds jaar en dag de standaard voor traditionele beton- en dekvloeren. De profielen zijn doorheen de tijd geperfectioneerd en waren al de eerste keuze bij bouwprofessionals. We ontdekten echter dat we nog een extra meerwaarde kunnen bieden: door de stalen profielen te combineren met de XX®-, XXLight®- of XXs®-chapeproducten van Edilteco kan je het gewicht gevoelig beperken! Dit maakt het werk lichter en financieel voordeliger. »

Wat zijn dan de andere sterke punten?

Jan Hofman: Zonder twijfel de enorme stabiliteit! Elk profiel past perfect in elkaar, waardoor je een naadloze, optimale bekisting én wapening krijgt. Hierdoor minimaliseer je de kans op scheuren na verloop van tijd. De plaatsing verloopt vlot en snel, en je bespaart enorm veel tijd omdat het niet nodig is om te stutten.

Wat zijn de grote voordelen van deze perfect match?

Je kan meteen aan de slag!

Een toepasselijk voorbeeld van waar deze combinatie zijn nut kan bewijzen zijn de horecazaken. Door de heersende coronacrisis zoeken velen een oplossing om snel aan de maatregelen rond physical distancing te voldoen. Om het verlies aan tafels te beperken, beslissen veel uitbaters om de ruimte waar ze hun gasten ontvangen uit te breiden. Time is money, meer dan ooit. Daarom is een snelle uitbreiding zonder tijdelijke sluiting van de zaak het ideale scenario.

Met XXs®-chape met Lewis®-profielen zorg je voor een dekvloer die na 24 uur al betegelbaar is! Dit is een geweldige troef voor zaken die snel willen openen of uitbreiden: winkels, kantoren, eetgelegenheden, … maar ook voor ruimtes in een woning, zoals de badkamer.

Je bespaart niet alleen tijd en budget, ook de werklast is gevoelig lager dankzij het gebruik van deze lichte materialen. Door de combinatie van XXs®-chape met Lewis®-profielen bedraagt de totale dikte van de ondervloer slechts 3,6 cm, wat 2x minder hoog en minder zwaar is dan een traditionele dekvloer.

Bovendien maak je de XXs®-chape gebruiksklaar door enkel wat water toe te voegen, en klik je de Lewis®-staalplaten eenvoudigweg in elkaar.

Makkelijk, snel en praktisch.

Je bespaart bijna 30 kg per m²
met de XXs® en Lewis®-handset! *

Afbeelding

* (Traditionele dekvloer: 72 kg/m², combinatie XXs® et Lewis®-staalprofielen: 40 kg/m²).

De producten moeten altijd worden gebruikt zoals voorgeschreven door de fabrikant. Werkt niet met vloerverwarming.

Afbeelding
Lewis profielen met XXS chape

Enkele cijfers

Technische info

 • Renovatie van oude dunne houten vloeren: Lewis®-zwaluwstaartprofiel + lichte XXs®-chape: 36 mm totale dikte
 • Akoestische isolatie: 17 dB per 5 cm
 • Zeer licht systeem: 40 kg/m² bij een dikte van 36 mm
 • Uitstekende druksterkte
 • Eenvoudig aan te leggen
 • Betegelbaar na 24 uur

“Eén naam, één merk, één familie: YouBuild staat nu nóg dichter bij de klant.”

Lees meer

Knauf Pocket Kit: innovatief all-in-one schuifdeursysteem

Lees meer