Vochtbestrijding: oplossingen voor binnen en buiten

Buitenafwerking

Vochtbestrijding: oplossingen voor binnen en buiten

Vocht in huis kan een ware kwelgeest zijn, zeker omdat het via verschillende manieren binnenshuis komt. Uit onze ademhaling, door te koken, van sanitair of als gevolg van een verschil in de dampdruk ontstaat er al vocht in huis. Maar de grootste invloeden komen van buitenaf: het hemel- en grondwater.

Al deze zaken kunnen leiden tot vochtproblemen in huis. Bernard Lamote, technisch expert bij Rectavit, legt uit hoe je opstijgend, insijpelend en doorslaand vocht het best behandelt en deelt daarbij enkele nuttige tips.

Vochtproblemen in huis? Dat is snel, eenvoudig en compleet opgelost met Rectavit

Bernard Lamote: “Bij Rectavit leggen we de focus op het gemak van de gebruiker. Als wij nieuwe producten op de markt brengen, houden we rekening met één criterium en dat is dat de nieuwigheid tijdbesparend moet zijn. Ook zetten we maximaal in op kwaliteit en duurzaamheid. Wij willen dat onze producten tientallen jaren meegaan zodat de gebruiker geen zorgen meer heeft.”

Tips om vocht te behandelen

Bernard Lamote: “Alles begint bij de oorzaak van het vochtprobleem. En dat is het moeilijkste gedeelte omdat water gemakkelijk zijn weg vindt in een gebouw. Meestal merk je een plek op en dan moet je te weten komen van waar het vocht juist komt. Dat kan een lang zoekproces zijn. Daarbij is het belangrijk dat je niet zomaar een voor de hand liggende conclusie trekt. Zo mag je er niet vanuit gaan dat een plekje midden in de muur vanzelfsprekend opstijgend vocht is. Dat klopt namelijk niet, daarvoor zit die vochtplek te hoog. Je moet verder zoeken totdat je zeker bent dat je de echte oorzaak gevonden hebt. Het is eigenlijk een kwestie van je boerenverstand te gebruiken (lacht).”

Optimale vochtbestrijding met de DryStone Solutions

Bernard Lamote: “Met onze DryStone Solutions voorkomen we vochtinsijpeling. We zorgen ervoor dat regenwater niet kan binnenkomen, dat opstijgend vocht geen kans maakt en dat we eventuele problemen bij het uitdrogen oplossen.”

DryStone Gel en Stick
Deze oplossingen in gel- of stickvorm zijn al decennialang een vaste waarde tegen opstijgend vocht via de muurvoet. Beide producten zijn snel en eenvoudig in gebruik. De Gel wordt met een kokerpistool geïnjecteerd in de muur, verspreidt zichzelf en vormt zo een waterafstotende barrière. De Stick heeft dezelfde werking, maar is dankzij zijn vaste vorm ideaal voor gebruik in holle stenen en volledig doorboorde muren.

DryStone Rubber
De DryStone Rubber behoort tot een nieuwe generatie aan afdichtingsmateriaal dat zowel binnen als buiten gebruikt wordt tegen insijpelend vocht. Voor buiten is het uitermate geschikt om onder andere dakgoten en afvoerbuizen te herstellen of om dakaansluitingen en buitenschrijnwerk waterdicht te maken. Dankzij zijn ruim hechtspectrum hecht de waterdichte pasta zich aan elke materiaalsoort. Bovendien is het uv- en weerbestendig en zorgt het voor een elastische afdichting. Voor binnen kan het product rond de muurvoet als vochtscherm dienen.

DryStone Shield
De Shield is een noppenmembraan van 3 mm dik dat geschikt is om vochtige muren af te werken na een behandeling tegen opstijgend vocht. Zo verhindert het membraan contact tussen de muur en de nieuwe afwerkingslaag waardoor je onmiddellijk kan afwerken met gipskarton, pleister, isolatie … Daarnaast helpt de folie ook tegen zoutuitbloeiing, schimmel en vochtig of afbladderend pleisterwerk en dient het als effectieve oplossing tegen migrerend zout.

DryStone Facade
Deze waterafstotende en diep impregnerende gel brengt een barrière aan op de gevelsteen en helpt tegen doorslaand vocht. De gel zorgt voor een doeltreffende transparante waterdichting die eenvoudig op de gevel kan worden aangebracht. De Facade biedt na 1 laag 20 jaar bescherming en is volledig glansvrij na droging.

DryStone Cement
Deze kant-en-klare cementmassa is perfect om kleine metsel- en voegwerken te herstellen. Dankzij zijn snelle uitharding is het na 4 uur schuur- en overschilderbaar. Het cementgrijze reparatiemiddel heeft een korrelstructuur en wordt gebruikt om boorgaten te dichten na behandeling tegen opstijgend vocht en herstelt scheuren en voegen in steen, cement en beton.

 

Wil je meer weten over de DryStone Solutions van Rectavit? Kom dan langs bij YouBuild-Mpro of neem een kijkje op www.rectavit.be.

previous item
next item
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gevelstenen, tuintegels en kasseien van MBI: een duurzame keuze

Lees meer

Rectilom® gefreesde betonblokken voor verlijming: nieuw en uniek in België!

Lees meer