leien Eternit
leien
leien

Infos

Leien dak

Na dakpannen, zijn leien de vaakst gekozen dakbedekking. De mogelijkheden zijn dan ook groot. Je hebt keuze tussen verschillende kleuren en stijlen en kan zo een originele stijl geven aan je bouwproject. Je kan kiezen tussen twee soorten leiden dakpannen: natuurleien en kunstleien.

Natuurleien

Natuurleien - hoe kan het ook anders - zijn een natuurlijk materiaal. Doordat het hier om een natuurproduct gaat, moet je er de kleine imperfecties of ruwheid bij nemen. Maar net dat is het mooie aan natuurleien. Als je dit als dakbedekking kiest, krijg je sowieso een authentieke en unieke look. Uiteraard zijn natuurleien hierdoor een stuk duurder dan kunstleien. Langs de andere kant heeft deze soort een onbeperkte levensduur. En natuurlijk loopt het leggen van een… leien dakje!

Kunstleien

Vroeger werd vooral gekozen voor natuurleien, maar de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor kunstleien. Ze zijn goedkoper en je hebt meer keuze op vlak van formaat en kleur.

Kunstleien zijn na ongeveer 20 jaar toe aan vervanging. Natuurleien daarentegen hebben een onbeperkte levensduur. Deze leien passen vooral bij strakke en minimalistische dakvormen.

Professioneel advies

Heb je vragen over een leien dakbedekking of andere soorten dakpannen die we in ons gamma hebben? Of wil je weten welke andere soorten dakbedekking nog mogelijk zijn? Zoals dakpannen, EPDM, metalen dakplaten, dakkoepels of sandwichpanelen daken. Kom langs bij een vestiging in jouw buurt of contacteer ons even.


Beschikbaarheid

Aalter
Avelgem
Beveren
Brussel
Doornik
Grâce-Hollogne
Gullegem
Ieper
Komen
Lauwe: Gesloten
Menen
Moeskroen
Perwez
Quaregnon
Roeselare
Ronse
St-Agatha-Berchem
Vandevoorde Wortegem
Wavre
Zwevezele

Service beschikbaar

 

Onze partners

Vind de vestiging bij u in de buurt…

Kies uw vestiging