Soorten dakbedekking

Een offerte aanvragen? Een bestelling of informatie?

Contacteer ons

Soorten dakbedekking

Of je nu je woning renoveert of een compleet nieuw huis bouwt, de keuze in dakbedekking is heel belangrijk. Zo bescherm je jouw woning namelijk van de weerselementen, en bovendien bepaal je zo de afwerking van jouw woning. Maar er zijn zoveel soorten dakbedekking, voor hellende en voor platte daken. De keuze is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere waarvoor je dakbedekking wil. Voor je plat dak, tuinhuis of veranda? Zie je het bos niet meer door de bomen? Dan kunnen wij jou helpen. Hieronder vind je een kort overzicht van alle dakbedekkingen die we aanbieden. Daarnaast adviseren we je ook over dakisolatie en het plaatsen van een onderdak.

Dakbedekking voor hellende daken

Dakpannen

Dakpannen zijn al jaren een erg populaire en relatief goedkope dakbedekking. Er bestaan twee soorten dakpannen: betonnen en terracotta. Betonnen dakpannen zijn goedkoper en sneller te plaatsen, maar zijn ook gevoeliger voor mos. Terracotta dakpannen zijn dus duurder en hebben een langere levensduur, maar ook een meer authentieke look.

Daarbovenop bestaan beide soorten in verschillende kleuren en in twee verschillende vormen (hol of plat). Lees meer over de verschillende soorten dakpannen in ons gamma.

Leien dak

Leien dakbedekking wordt al eeuwen gebruikt. Het vormt een duurzaam dak, en bestaat in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het ook een originele look kan geven aan jouw woning. Er bestaan twee soorten leien : natuurleien en kunstleien. Natuurleien werden vroeger meer gebruikt, maar de laatste jaren worden kunstleien steeds populairder.

Natuurleien gaan een leven lang mee, maar kunstleien zijn goedkoper en je kan er creatiever mee omgaan. Ontdek alles over leien dakbedekking.

Metalen dakplaten

Dakplaten zijn de goedkoopste dakbedekking die je kan vinden en daarom zijn ze ook populair. De platen zijn makkelijk en snel te plaatsen en bestaan in drie stijlen: traditionele golfplaten, dakplaten met trapeziumprofiel en dakpanplaten. De metalen dakpanplaten bestaan in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen, waardoor je zelf de afwerking van jouw woning kan kiezen. 

Lees meer over de metalen dakplaten in ons gamma.

Dakbedekking voor platte daken

EPDM dakbedekking

EPDM is een waterdicht materiaal dat elastisch is en daarom minder snel scheurt en vervormt dan andere soorten dakbedekkingen voor platte daken. Daarom is het ook geschikt als ondergrond voor groendaken.

Het vereist bijna geen onderhoud en is heel erg duurzaam. Bovendien is het UV-bestendig, en kan je dankzij de stabiliteit van EPDM na de plaatsing op het dak lopen. Lees meer over de EPDM dakbedekking.

Dakkoepel

Dakkoepels worden gebruikt op platte daken om meer licht toe te laten in de woning. Ze bestaan in verschillende afwerkingen, afhankelijk van het gekozen materiaal en vorm. Qua materiaal zijn er drie keuzes: acrylaat, polycarbonaat en glas. Deze drie verschillen van elkaar door hun sterkte en doorzichtigheid. Je kan voor een creatieve afwerking zorgen dankzij de verschillende vormen: vlak, rond, piramide, vierkant of rechthoekig. 

Lees meer over de dakkoepels in ons gamma.

Sandwichpanelen dak

Sandwichpanelen zijn eigenlijk geïsoleerde dakpanelen die als isolatiemateriaal worden gebruikt. Ze heten sandwichpanelen omdat het isolatiemateriaal tussen twee panelen in  wordt gedrukt, zoals in een sandwich. Vaak wordt deze soort dakbedekking op industriële gebouwen gebruikt, zoals loodsen bijvoorbeeld. Toch zijn ze ook interessant voor woningen. 

Er bestaan twee soorten sandwichpanelen: tweelagige sandwichpanelen en sandwichelementen. De tweede soort is een soort all-in-one isolatiesysteem, waardoor het sneller te plaatsen is dan de tweelagige panelen. Lees meer over sandwichpanelen voor jouw dak.

Professioneel advies

Heb je vragen over de soorten dakbedekking in ons gamma? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, kom langs in een vestiging bij jou in de buurt of contacteer ons even.

 

Vind de vestiging bij u in de buurt…

Kies uw vestiging